Над 70 деца са записани в инициативата „Весело лято в Ботевград“. Най-малкото е на 2 години и ще посещава забавленията на открито с придружител, а най-голямото е на 15 години. Масово участват деца на възраст от 7 до 11 години, съобщиха от отдел „Хуманитарни и социални дейности“ в Община Ботевград, която организира летните занимания по време на ваканционния месец юли. Първото се проведе вчера в Центъра за подкрепа на личностното развитие. Там децата рисуваха, апликираха, гледаха анимационни филми, с удоволствие се включиха в различни забавни и образователни игри. 


Днес участниците във “Весело лято“ разгледаха Туристическия информационен център, който бе изграден по проект на Община Ботевград, а в момента се извършва ремонт на външното пространство пред входа на новия обект.


Специално за малките гости беше подготвена презентация на културно-историческите забележителности в нашата община. Те трябваше да ги разпознаят и да разкажат какво знаят за тези, които са посетили. Заниманията продължиха навън, където децата оцветяваха магнити с надпис “Ботевград“, изработен от дърво. Материалите, с които участниците работят, са осигурени от Община Ботевград.


Ето и програмата на инициативата “Весело лято“ през следващите дни: https://botevgrad.bg/news/view/veselo-lyato-v-grada-botevgrad-2021-shte-se-provede-ot-7-mi-do-21-vi-yuli-1774