В 15-а секция в Ботевград, където гласуват предимно хора от ромския етнос, резултатите от парламентарните избори на 11 юли коренно се различават от тези на 4 април тази година. Секцията е една от най-големите в Ботевград. По списък избирателите наброяват 935 човека, но вчера са гласували едва 117. 


Най-много гласове – 34, получи Движението за права и свободи. На парламентарните избори на 4 април масовият вот в тази секция бе за коалиция ГЕРБ –СДС – 244 гласа, а сега тя получи изключително слаба подкрепа – едва 19 гласа. На 4 април с най-много преференции в тази секция бе Николина Ангелкова – 181, но този път, според предварителни данни, тя не получава нито една. Дамян Маринов събра 4 преференциални гласа, с 16 по-малко от изборите на 4 април. 


За “Има такъв народ“ са гласували 20 избиратели, с 8 по-малко от гласувалите на 4 април. Коалиция “БСП за България“ събра 23 гласа, с 3 по-малко в сравнение с предишните парламентарни избори, а местният кандидат за депутат от листата на коалицията за София област – Христо Якимов, има 7 преференции. “Изправи се! Мутри вън?“ получи 6 гласа, а на парламентарните избори на 4 април – 8. На изборите вчера 15 избиратели са подкрепили други партии, според данни от протокола на СИК.