Мая Манолова е готова и с предложение за председател на НС
 
Парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ сменя името си. Тя вече ще се казва „Изправи се.БГ! Ние идваме!“.


Това съобщи на брифинг Мая Манолова. "Решението за промяна на името е на нашите партньори", обясни тя. Манолова посочи, че в основата на коалицията са две граждански организации и три партии - мандатоносители.
Тя каза още, че на заседание е избрано ръководство на формацията. "Аз ще бъда председател на парламентарната група, а Николай Хаджигенов - заместник-председател. Избрахме и двама секретари", заяви Манолова.


По думите ѝ приоритетите на партията остават същите:
- изгонване на мутрите от властта, повишаване на доходите на българските граждани, преизчисляване на пенсиите, подкрепа за бизнеса с фокус към малкия и семеен бизнес. "Ще бъде направена и ревизия на досегашната власт, подкрепа на гражданите срещу монополите, съдебна реформа", подчерта Манолова.


Тя заяви, че са готови с първите законопроекти, които ще внесат утре.
"Ще започнем със законопроект за преизчисляване на пенсиите и със Закона за личната помощ. Ще предложим създаване на комисия по ревизията, която да продължи работата на комисията от 45-ия парламент, и комисия по изясняване на всички факти и обстоятелства, свързани с полицейското насилие и незаконното подслушване", добави Манолова.
Тя обяви, че за председател на парламента най-малката политическа формация ще предложи Татяна Дончева, която беше зам.-председател в предходното Народно събрание.
 Николай Хаджигенов съобщи, че утре ще внесат предложение за изслушване на служебните министри Бойко Рашков и Янаки Стоилов относно внесено искане за предсрочно прекратяване мандата на главния прокурор Иван Гешев.


В отговор на въпрос относно подкрепа на правителство, Манолова каза, че не са водили разговори с "Има такъв народ". По наше настояване тези разговори ще се водят публично в парламента, посочи тя. По думите ѝ, българските граждани очакват да има стабилно и почтено правителство на промяната. Ще настояваме и ще подкрепим, като видим основните приоритети на "Изправи се! Мутри вън!" в програмата на това правителство. Сред тях на първо място е повишаване на доходите на българските граждани с преизчисляване на пенсиите и с подкрепа за малкия бизнес и истинска дълбока съдебна реформа, а не имитации, каза Мая Манолова.


"Изправи се БГ! Ние идваме!" не искаме министерски кресла, постове и позиции,
ще настояваме проблемите на хората да влязат в Министерския съвет", заяви тя.
Източник: Георги Димитров/Vesti.bg