Отново ще се оцветяват къщички за птици. Този път на открито. Проявата ще се състои от 9:30 часа на 7 август на Урвишка поляна в Боженица. Тя е част от съвместната инициатива на Община Ботевград и BTV Media Group „Добрия пример“ за почистване и облагородяване на зоната около Крепостта „Боженишки Урвич“. Всеки, който желае, може да участва.


Къщичките са изработени от Момчил Узунов и негови приятели.  Необходимите материали за оцветяване ще бъдат осигурени от Община Ботевград. 


Преди време подобни домове за птици, както и заслони за катерици, бяха поставени около пещерите „Мечите дупки“ в землището на село Липница. Много деца и техните семейства се отзоваха на призива на организаторите да се включат в оцветяването. Поради въведените строги противоепидемични мерки за ограничаване разпространението на COVID-19, тази задача трябваше да бъде изпълнена в домашни условия, като съдействие оказа Лили Димитрова – общински съветник.  


„Бяхме сигурни, че нещата ще се получат, но Вие надминахте нашите очаквания! Истински сме респектирани от проявената находчивост и художественото творчество с изрисуването на къщичките. Затова очакваме и сме сигурни, че тази инициатива няма да е последна, имайки предвид желанието на голям брой семейства да се присъединят. Когато подготвим всичко необходим, ще удовлетворим тези желания, но на открито сред Природата“, написа тогава във фейсбук страницата си Момчил Узунов.