Продължава инициативата на Община Ботевград „Сподели Коледа“


До 18-ти декември продължава благотворителната инициатива на Община Ботевград „Сподели Коледа“, насочена към подпомагане на самотно живеещи и крайно нуждаещи се жители на община Ботевград. Тя се провежда за шеста поредна година. 


На 1-ви декември в сградата на Общинска администрация – Ботевград и още 7 обекта бяха поставени кутии, в които се събират средства за каузата. С тях ще бъдат закупени хранителни продукти за хора в нужда. 


През 2023 г. партньори на кампанията са: онлайн медията „Гласът на Ботевград“,  магазин „Фреш маркет“, козметичен център „Естетико“, сладкарница „Козаро“, магазин „Премиер“, бензиностанция „Авиа“, магазин „Цуцич“ и „Моят магазин“. 


В изброените търговски обекти са поставени благотворителни кутии, в които всеки може да допринесе за по-светлите празници на самотно живеещите и крайно нуждаещи се наши съграждани. 


Благодарение на инициативата, през последните 6 години, над 800 души от гр. Ботевград и селата в общината получиха хранителни продукти от първа необходимост за коледно-новогодишните празници.