Точно 10 години след инсталацията  му “Клониране”, осъществена в имението на неговия приятел д-р Васил Ангелов в правешкото село Осиковица, днес световно известният творец показа поредното си авангардно творение. Проектът “Градежът” е къща, направена изцяло от естествени материали – камък, дърво, кал, слама. Градежът е скулптора, която обаче е пригодена за живеене. “И в 21 век човек може да живее в къща от дърво и кал”- казва авторът на разглезения от удобства модерен човек. Всъщност в самата къща има камини, мивки, кухненски плотове, вани и тоалетни, но всичко е направено от дърво. “В нашия свят, изпълен с дивотията на бетонирането, трябва да ценим естествените неща. Само те могат да ни спасят”- казва един от най-колоритните български творци.
“Градежът” днес бе показан на стотици гости – хора на изкуството- художници, артисти, изкуствоведи, почитатели на Павел Койчев, меценати и ... много местни хора, които в продължение на година са наблюдавали издигането на екологичната  къща.
Проектът е осъществен в наследственото имение на бизнесмена Мирослав Михайлов, което се намира в махала Владовци на Осиковица. “Аз отдавна харесвам творбите на Павел Койчев – казва Мирослав Михайлов. Опитвам се да бъда колекционер и притежавам някои от творбите му. За мен бе чест да съм част от осъществявенето на неговия пореден проект. Бъдещето на скулптурата-къща ще бъде свързана с изкуството. Най-вероятно галерия, в която ще се излагат работи на Павел Койчев и други творци” – казва Мирослав Михайлов.