Карина Константинова официално финализира трансфера си в Лефкада. Талантливата българска баскетболистка, която е девойка на Балкан Ботевград, ще подсили селекцията на елитния гръцки тим, след като прекара последните четири години в Берое.


Новият клуб на националката се състезава във втория по сила клубен европейски турнир - ЕвроКъп, като Константинова ще има възможността да направи дебюта си на международната сцена след по-малко от месец. Лефкада ще вземе участие в квалификациите на надпреварата, където ще се изправи срещу унгарския Университас Печ. Пресявките в ЕвроКъп стартират на 23 септември.

През последните четири години Константинова се утвърди като основен играч в състава на Берое (Стара Загора), където спечели абсолютно всичко в женския ни баскетбол. Гардът записваше средни показатели от 8.8 точки, 3.0 борби и 3.9 асистенции през изминалата кампания, в която старозагорки се поздравиха с требъл след завоюваните титли в родното първенство, турнира за Купата на България и Адриатическата лига.