Временно ограничено ще е преминаването през тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус" в тръбата за Варна за 4 часа през нощта на 1 септември ще бъде ограничено преминаването в тръбата за Варна на тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус", съобщиха от АПИ.
От 0 часа до 4 часа на 1 септември, ще бъде ограничено в двете посоки преминаването в тръбата за Варна на тунел "Ечемишка" на автомагистрала "Хемус". За да не се затруднява трафикът, през нощта ще се извършват ремонтно-възстановителни работи в съоръжението.
По време на ремонтните дейности трафикът ще преминава по обходен маршрут по път I-1 Ботевград - София, както следва:
Автомобилите, пътуващи в посока Варна, ще бъдат отклонявани от пътен възел "Витинска река" при 30-ти км по път I-1 София - Ботевград до пътен възел "Ботевград" при 47-ми км, където отново ще се включват в магистралата.
Автомобилите, пътуващи за София ще се пренасочват от п.в. "Ботевград" при 47-ми км по път II-17 и път I-1 София - Ботевград до пътен възел "Витинска река" при 30-ти км на АМ "Хемус".
Пътуващите по направлението Видин - Враца - София се насочват от кръстовището на път II-17/при км 0/ с път I-1/при км 192/, продължават по път I-1 София - Ботевград.
Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената пътна сигнализация.