Инцидентът е станал между селата Ребърково и Люти дол, на около километър от така наречения Турски завой в посока София. Пътнически бус със софийска регистрация, в който са пътували деца, е пътувал в посока столицата, като пред него се е движел монтански лек автомобил с платформа, на която имало кола. Внезапно срещу тях тръгнал друг лек автомобил “Фолксваген“ със сливенска регистрация. Последвал удар, след който и трите возила са със сериозни материални щети.


За щастие при сблъсъка няма пострадали хора. На мястото на катастрофата пристигнала линейка, пожарна и патрул на полицията. Спешните медици прегледали на място децата и тримата шофьори, като нито един от тях не е транспортиран към болница.


Заради нуждата от Пътна помощ за преместването на пострадалите коли, международния път ще остане затворен поне още около 30 мин. по тази причина трафикът е пренасочен по обходен маршрут. И от двете страни на пътя има километрични опашки и ще бъде необходимо доста време, докато трафикът се нормализира.