Във връзка с инициативата „Европейски дни на наследството“, която тази година е под мотото: „Заедно за културното наследство!“, Исторически музей Ботевград стартира провеждането на семейни дни в музея под мотото „Разхождаме се из времето заедно“. 


Това е идея, която възниква с цел привличане на деца и родители заедно в музея, не просто като посетители, а като участници в музейното ежедневие.


Предвидени са игри, свързани с научаване на интересни истории, съпътстващи културните ценности от фонда на музея, определяне на хронологическите им периоди, експонирането им във витрини, докосване до материалната култура на човечеството, демонстриране на различни занаяти, обреди и обичаи. Планира се, това де се случва, като всички участници влизат в ролите на детективи, дарители, уредници, археолози, екскурзоводи. 


Първата среща е определена за 18 септември – събота, от 11:00 часа, когато е и официалния старт на „Европейски дни на наследството“. Условието е всяко дете да доведе възрастен! 


За всички посетители през деня, входът ще бъде свободен! 


Мероприятията ще се провеждат по реда на заповед РД-01-748/02.09.2021 г. на министъра на здравеопазването, при спазване на всички противоепидемични мерки.