Отборът на  „Чавдар” Етрополе бе домакин на срещата с „Ботев” Ихтиман в мач за купата на АФЛ. Мачът между двата тима се игра на Централния стадион в Етрополе. Момчетата на Етрополе водени от Йордан Юруков победиха с 7:6 след изпълнението на дузпи.
След началото на първия съдийски сигнал отборът на Етрополе започна да атакува своя противник. След размяна на доста голови положение, в 20-та минута след пас на Владимир Тачев, Боби Трендафилов вкара първият гол в мача в полза на „Чавдар”. Гостите опитваха да пропукат защита на „Чавдар”, но без успех. В 36-та минута топката бе изнесена по левия фланг от Ивайло Величков, който подаде в центъра на Виктор Зоров за втория гол мача.
След почивката, в 52-та минута, гостите пропукаха защита на „Чавдар” Етрополе вкара за 2:1. Етрополската формация забърза своето темпо на игра и центрираше към противниковата врата, но до гол не стигна. В 75-та минута, отборът на „Ботев” Ихтиман вкараха второто си попадение в мача и изравниха резултата. До края на последния съдийски сигнал, до победа на един от двата тима не се стигна. След изравнения резултат, двата отбора преминаха към изпълнение на дузпи. С точни изпълнения на дузпите за отбора на „Чавдар” Етрополе бяха: Руслан Иванов, Сотир Илиев, Ивайло Величков, Виктор Зоров и Марти Василев. Стражът на „Чавдар” Етрополе Митко Младенов, който играе за юноши старша възраст към Футболна школа „Христо Стоичков” спаси една от дузпите и отборът на Етрополе се поздрави с победа.


Текст и снимки: Общината – без редакторска намеса