При страхотно време и отлична организация се проведе първият възпоменателен турнир по баскетбол  3х3 "Димитър Димитров - Лъвското сърце". В събота, 25 септември стотици зрители бяха изпълнили пейките на спортните площадки до старата зала в очакване на добър баскетбол и много емоции.


И всичко това се получи.  Най-вече благодарение на участващите 8 отбора със състезатели над 18 години, както и на няколко тима от по-малки на години състезатели. И на водещия на турнира - големия син на Митко Пенчев - Павел, и настроението от музиката на всепризнатия диджей Стальо. Съвсем не бе за пренебрегване и стимулът  за участниците, точно напротив - за призьорите имаше примамлив награден фонд, а от А1 бяха осигурили за тях и доста атрактивни награди.


Безапелационен победител в първото издание на турнира в памет на отличния баскетболист и добър треньор Митко Пенчев стана  "Правец". Четиримата от отбора - Калитката, Горския, Стефан и Марио,  не само заеха първото място в своята предварителна група, но стигнаха и до финала, който спечелиха категорично, въпреки усилията на младите състезатели от ботевградския тим "Зрънчо" - Ерик, Пино и Веско. Освен паричната награда от 1000 лева те получиха от А1 и мобилни телефони от висок клас Самсунг, както и специалната купа за победителя. За тима на "Зрънчо" наградата бе 600 лева плюс четири таблета, отново осигурени от А1. Заелият третото място столичен тим, който отстъпи драматично в полуфинала с "Правец", получи 400 лева плюс модерни слушалки.


В паузите на турнира имаше и игри с публиката, както и конкурс за 3 точки, като за победителите отново имаше награди. Най-добър тройкаджия стана Андрей Андреев от Ботевград.


Призьорите бяха наградени от синовете на Митко Пенчев - Павел и Виктор.