Тази вечер се състоя официалното откриване на новия Туристически информационен център /ТИЦ/ в Ботевград. Той се намира  в архитектурния комплекс на общината и общинска читалищна библиотека „Иван Вазов“. На събитието присъстваха кметът Иван Гавалюгов, зам.-кметът – Борис Борисов и Стефка Граматикова – секретар. На откриването бяха още  управители и директори на организации, дружества, учебни заведения и граждани.


Събитието започна с няколко изпълнения на общинския духов оркестър с диригент Иванка Савова и на пианистката  Силвия Младенска.


„Основна заслуга да стоим днес тук, макар и в скромен състав, съобразявайки се с противоепидемичните мерки, имат няколко души – неуморни, трудолюбиви и вдъхновяващи. Това са арх. Андреевска и Рени Лазарова – директор на Исторически музей – Ботевград. Подкрепени от Община Ботевград, създателите на проект „Хетеротопии“ превърнаха мястото около нас в красива, иновативна и модерна зона, готова да посреща жителите и гостите на Ботевград и общината“ – каза при откриването на тържеството Силвия Маринова – директор на общинско предприятие „Туризъм“, след което предостави думата на отец Борис да отслужи водосвет за здраве на работещите и посетителите в Туристическия информационен център.


"Радостно е за всички, когато се открива нещо ново. Предполагам, че повечето от Вас са идвали по една или друга причина тук. Знаете колко потискащо и отблъскващо изглеждаше това място преди. Радвам се, че и със собствени средства на общината, както и със средства по европейска програма, успяхме да превърнем това пространство – вътрешния двор зад сградата на общината, в нещо ново, да вдъхнем нов живот на това пространство“ – каза при откриването кметът Иван Гавалюгов. Той и директорът на ОП „Туризъм“ прерязаха лентата на Туристическия център.