Прекалено много закъсня част от опозицията. Още преди края на предишната сесия на парламент призовахме опозицията да не ходи на ваканция, да бъдем сред хората, да започнем протестите и да предизвикаме навреме предсрочни избори. Управлението най-вероятно ще изкара мандата си. Това мнение изрази лидерът на партия „Атака” Волен Сидеров в интервю за предаването „Годината” на Дарик радио.

„Месеците, които остават до редовните избори не са и толкова много, за да се подготвим, защото липсва алтернативна програма за управление на България, която много ясно да очертава задължителните неща, които трябва да се направят”, каза още той.

Според него, програмата и силите на една партия няма да са достатъчни за една алтернативна програма и ще трябва обединение на сили. Сидеров изрази мнение, че се очертава патова ситуация след парламентарните избори, защото „опозицията не е успяла да се синхронизира”. Той поясни, че под "патова ситуация" разбира да не може да се направи алтернативно мнозинство и управление и да остане в някакъв вид сегашното. „Това е тревожна тенденция, но може да стане, ако не се покаже силна и обединена алтернатива”, уточни той. По думите му това води до апатичност и липса на вяра, че с политика нещо може да се промени. „Това подклажда анархия, а тя не е начин да се решават нещата. Тя руши държавността, стабилността. Никой не иска това”, заключи Сидеров.

„Ще видим достатъчно протести през следващата година, защото тя се очертава икономически тежка година”, прогнозира още Сидеров. Според него, ситуацията от 1997 година не се повтаря, защото условията са други. „Атака” и протест е нещо, което е органично свързано в съзнанието на хората”, отбеляза той. Сидеров заяви още, че е крайно време да спрем да гледаме с ужас, когато хората излизат на улиците. добър

"Ние имахме резерви към европейското членство и бяхме на мнение, че то не беше добре защитено. Преговорите се водеха лошо, сега търпим лошите последици. Това че се потвърждават думите ми не ме кара да се радвам, защото това са удари по България”, заяви Сидеров. „Втората година беше провал от страна на управляващите по почти всички направления. Ние продължаваме да сме донор на ЕС. Това се очертава като тенденция и за 2009 г.”, допълни още той.