Хасковският окръжен съд днес не даде ход на делото заради отсъствието на защитника на единия от четиримата подсъдими - Стойко Бойчев от София.

Адвокатът отсъства поради заболяване и не може да бъде даден ход на делото, съобщи прокурорът в Окръжната прокуратура в Хасково Петър Мидов, който е единият от двамата обвинители по делото. Процесът ще продължи на 14 и 15 април.

"Върху моето дело има натиск". Това заяви преди влизането си в съдебната зала в Хасково соченият за балкански наркобос Будимир Куйович, където продължава процесът срещу него и трима българи.

Четиримата са обвинени в организиране на престъпна група и контрабанда на наркотици в особено големи размери.

По думите на Куйович след неговото задържане са били извършвани обиски на адвокатите му. Освен това било отказвано всяко искане на защитниците му.

"Вчера в парламента ми дадоха 17-годишна присъда, като твърдят, че имат всички доказателства срещу мен.

Това не е ли предупреждение за прокуратурата и съдиите, че съм виновен", коментира Куйович.

На въпрос кой оказва натиск Куйович отговори, че "е гледал доклада в парламента по първи канал".

"Аз не познавам хора депутати", каза още сърбина. На въпрос кого от МВР познава, той отговори: "Познавам цялото МВР".

Припомняме, че Будимир Куйович бе задържан на 30 декември 2007 г. Тогава служители на Главна дирекция "Борба с организираната пристъпност" и няколко от областните й подразделения проведоха спецакция, при която заловиха трима трафиканти на хероин - български граждани, голяма пратка от дрогата - близо 60 кг., и задържаха небезизвестния балкански наркобос - сръбския гражданин Будимир Куйович.

Бившият главен секретар на МВР Илия Илиев подаде оставка покрай скандалите с Куйович.

39-годишният сръбски гражданин е роден в черногорския град Биело поле. В България името му се свързва с разбити нарколаборатории, трафик на дрога и загадъчното изплъзване от ръцете на правоохранителните ни органи.