Бити непълнолетни, щети по общинска и частна собственост. Това са последиците от набиращия все по-голяма популярност сред младите хора чуждестранен празник Хелоуин. 


На 31 октомври вечерта в центъра на Ботевград са станали два побоя. Двама непълнолетни са били нападнати от други непълнолетни. Единият от потърпевшите е носел пиратки. Вероятно използването на пиротехнически средства е провокирало нападението. Родителите на другото момче са подали жалба в полицията, според неофициална информация.


От кадрите, които отделът по обществен ред предостави днес на местните медии, се виждат нанесени щети по публична общинска собственост. Със спрей е изрисувана една от новите тоалетни в градския парк. По сградата на дирекция “Социално подпомагане“ има следи от яйца. Обърнати са съдове за смет.  


На видеото към текста се вижда как момчета ритат кошче за отпадъци в центъра на Ботевград.


На 31 октомври вечерта на горещия телефон на отдела по обществен ред към Община Ботевград са получени множество сигнали от граждани, че групи от деца замерят къщите с яйца, обръщат контейнерите за смет, чупят бутилки по улиците и използват пиротехнически средства, които са забранени за малолетни и непълнолетни.


Записите от камерите за видеонаблюдение ще бъдат предоставени на полицията. Да се надяваме, че извършителите ще бъдат установени и ще понесат съответните наказания за безразсъдните си постъпки.