През 2022 година Община Ботевград заяви намерение да закупи бившата парокотелна централа, намираща се на ул. “17 ноември“. Собственикът – фирма “Молтен – Христов и сие“ изрази принципно съгласие да продаде имота. Общинският съвет одобри цената от 55 000 лева и даде съгласие сумата да бъде отпусната от собствени приходи на Общината. До сделка така и не се стигна, тъй като притежателите на бившата парокотелна централа отказаха да я продадат. Сега отново предлагат на Общината да закупи обекта при същите условия. Той е включен в Програмата за управление и разпореждане с общинска собственост, раздел “Имоти, които Община Ботевград има намерение да придобие по възмезден начин“. На вчерашното редовно заседание съветниците дадоха съгласие от бюджета за 2024 година да бъдат отпуснати необходимите средства за закупуване на бившата парокотелна централа.


Имотът е със застроена площ от 259 квадратни метра. Заедно със сградата Общината ще придобие и идеални части от земята, на която заедно с собственика на парокотелното са съсобственици. 


Намерението на Общината е да премахне сградата. Една част от нея ще стане вхонсд за автомобили към междублоковото пространство, което бе благоустроено, а останалата част ще се използва за паркоместа.