Днес излезе от печат третата ми книга – „Остава написаното”.


Тя е част от трилогията „Живи разкази”: „Жажда”, „Живи разкази” и „Остава написаното”.


И в третата книга съм се опитал да пресъздавам случки и герои в рамките на късия разказ. Това е моето предпочитание, защото в малкото пространство между увода и заключението се побира цяла една история, която може да се разпростре и на повече страници.


Отново разказите са разделени в два условни раздела: „сериозни” и „хумористични”. С условието, че хуморът присъства и в „сериозните”. Разказаното се чете с лекота и интерес, защото е написано на говорим български език. Поне аз мисля така, дано и на вас да ви харесат.


Ще намерите още панфлети, малко философийки, едно есе за построяването на паметника на Тодор Пеев и интервю с Анатолий Ханджийски – един от двамата автори на книгата „Етрополе е прекрасен кът на България“


„Остава написаното” е дело на издателство „Българи”, компютърното оформление е на Никола Тодоров, който е и собственик на издателството, а логистичната подкрепа - на Борил Караканов. Рецензент е Десислава Иванова - докторант в УниБИт, председател на Литературния клуб "Стамен Панчев" в Ботевград и член на Управителния съвет на СНБП. 


До дни книгата ще може да се намери в книжарницата на Тошко, на будката за вестници в центъра на Етрополе, в офиса на ДЗИ, в новото кафе „Лотос” до самата часовникова кула или чрез пряк контакт „на лични” с автора.


На бъдещите читатели пожелавам приятни мигове с едно интересно четиво, което Христо Христов ни поднася в своята трета книга „Остава написаното”.


За разказа до тука. Съдържанието на молбата, с която се обръщам към посетителите на фейсъбук е съвсем друга. 


Вече съм готов и със следващата книга, с работно заглавие „Именити зевзеци от Етрополския край”. Готов съм откъм текстовия материал, а трябва да се поставят и снимки, поне на по-известните ни зевзеци от миналото: АТАНАС ДЕНЕНЧЕТО  от Етрополе, ЙОТО ЦАКОВ  от Бойковец, ИВАН КОЛЬОВ от Лопян, ТОДОР НЕДКОВ от с. Лъга. Ще приема с благодарност и истории със снимки и на други зевзеци от района.


Чакам ги на един от двата адреса: botevgrad.com@ abv.bg или hrghristov@etronet.com, както и във фейсбук „НА ЛИЧНИ”.


Благодаря предварително!


 


С уважение: Христо Христов