Борислав Колев, човекът, който е организирал мрежата от кухи фирми на социално слаби лица и тегленето на 53 милиона лева в брой от банка, е работил като технически ръководител по време на ремонта на републиканския път Ботевград- Литаково- Рашково.

Когато преди няколко дни бе арестуван и снимката му показана в новините, хората в Литаково с изненада разпознали в него Боби, както се представял на обекта. Това потвърди и кметът на Литаково Пешо Младенов, който многократно е контактувал с него. Описва го като много сговорчив и внимателен млад мъж.
Борислав Колев се е подвизавал в района от началото на ремонта – през април до лятото на тази година, преди да започне асфалтирането.  Това означава, че по същото време той е  изпълнявал и другата си функция  в схемата- придружавал е клошарите до банката, когато те са теглели в брой по един милион и е прибирал парите. Транзакциите са общо 53, а последната е от август миналата година.
Борислав Колев е обвинен в пране на пари, в момента е под домашен арест, но милионите ги няма.  Къде са парите – това е главният въпрос пред МВР, които обвиняват прокуратурата в опит да блокират разследването. От своя страна прокуратурата се оплаква от натиск  от страна на ГДБОП и наблюдаващите прокурори се отведоха. А важният  въпрос  продължава да е без отговор – къде са  предадени милионите за строителството на АМ „Хемус”