Тоалетът е основата, а бижутата са финалният щрих. Те винаги трябва да бъдат в хармония, ако искаме да изглеждаме стилно. 


Понякога комбинирането на облеклото и сребърните бижута не е толкова лесно. Дали сребърната огърлица си отива с тази ежедневна ризка, а това деколте пасва ли на висящите обеци? Стоите ли с часове в размисли пред огледалото, защото поводът е важен, а изборът ви на сребърни бижута – не много голям? 


Как да изберете правилното сребърно колие?


1.Обърнете внимание на деколтето


Изборът на подходящото сребърно колие е може би най-трудната стъпка. Преди всичко е важно да обърнем внимание на деколтето. 


Дългото колие стои красиво с V-образно деколте, особено ако не докосва плата. Чокърите и късите сребърни колиета пък стоят чудесно на кръглото деколте. Можете да изберете и сребърна верига, която пада точно над него. Така и най-обикновената риза или блуза ще изглеждат специално.


Деколтето тип „лодка” стои красиво с дълго сребърно колие, може и по-масивно. За ниско изрязаното деколте изберете късо сребърно колие или по-дълъг вариант някъде под гърдите. 


Ако обичате да носите ризи и блузи с якички, една нежна, деликатна сребърна верижка може да изглежда страхотно. Закопчаната напълно яка акомпанира приятно и на широката верига, която пада под нея. А в случай че носите яката отворена, колието с дължина над гърдите е страхотен вариант. 


Полуполото комбинирайте с дълъг сребърен гердан, който завършва с голяма висулка. Средно дългите сребърни бижута също са добър избор. 


Бюстието без презрамки комбинирайте с кръгло колие, което пада високо. Може и да е стегнато на врата или чокър. 


Как да изберете подходящите сребърни обеци?


Големите сребърни халки биха стояли добре с ежедневната ви тениска за по-небрежен вид. Висящите обеци с геометрични фигури подхождат и на денима, и на бизнес стила Ви. 


Ефектните, богато декорирани обеци с камъни изискват не по-малко претенциозно облекло –   елегантна дълга рокля или безупречен костюм.


Така актуалните сребърни обеци с различна дължина изглеждат привлекателно на фона на вталения ви пуловер, а перлите са идеални за деловия ви костюм. 


Най-важното правило в избора на сребърни обеци според тоалета е те да не стоят претрупано и да се вписват в общия фон на останалите Ви бижута.