Модата се променя непрекъснато. Въпреки че тенденциите идват и си отиват, няколко стила чанти са издържали изпитанието на времето и се оказват все още актуални в днешния свят. Класическата ръчна чанта е над моментните трендове, тя може и изглежда на място с всякакви стилове на обличане. Тя е много повече от аксесоар, тя е произведение на изкуството.


Качествата на класическата чанта


Знаете ли каква е разликата между хубавата чанта и класическия модел? Първата рано или късно отива в историята, втората е история. Когато се колебаете дали си заслужава купуването на топ модел дамска чанта, помислете  за това: искате да ви забелязват, или просто търсите моментно решение. 


Иконичните модели дамски чанти се характеризират по много фактори - изработка, дизайн, функционалност. Те са толкова разпознаваеми, че стават моден фактор, около който изграждате своя тоалет и дори стил на обличане. Едно от основните им предимства е, че повишават стойността си с времето - тази на Hermès Kelly Bag например, се е увеличила със 129% през последните десет години, докато Chanel Flap Bag бележи ръст със 132%, според ART MARKET RESEARCH. Ето защо класическите чанти са и отлична инвестиция от гледна точка на времето.


Класически или модерни, дамските чанти са в ССС. А вие можете да ги разгледате на място в някой от магазините на марката или онлайн. И да поръчате за броени секунди. После качеството и удоволствието ще станат част от вашия стил!


Кои са най-иконичните модели?


1. Hermès Birkin


Може би една от най-емблематичните чанти някога е HERMÈS BIRKIN BAG – кръстена на родената във Великобритания, живееща в Париж актриса Джейн Бъркин. Въпреки че е пусната на пазара през 1984 г., едва в края на 90-те години Birkin се превръща в истински култ. Почти четиридесет години от излизането си на пазара, чантата все още е един от най-емблематичните стилове, правени някога. Една с обков от бяло злато и диамантени детайли беше продадена за 400 000 долара – най-скъпата чанта, продавана някога на търг.


2. Chanel 2.55


Коко Шанел не само направи революция в модата със своите дизайни, но беше и един от първите дизайнери, които създадоха дамска чанта, която да се носи през раменете. Става дума за класиката - презрамки с верига. През 50-те години на миналия век тя създава чантата 2.55 BAG, кръстена на датата на нейното създаване: февруари 1955 г. Разпозната с вечната си правоъгълна форма и така наречената закопчалка mademoiselle, тя все още е една от най-известните чанти в историята на модата и до днес.


3. Чанта Hermès Kelly


Малко по-малко известна от Birkin, но със сигурност не по-малко емблематична е HERMÈS KELLY BAG. Въпреки че носи името на Грейс Кели, чантата първоначално е създадена през 1923 г. През 50-те години Грейс Кели е снимана с чантата, след което тя става известна като чантата Kelly. Въпреки това, едва през 1977 г. чантата е официално преименувана. Характеризирана със своя минималистичен и ненатрапчив дизайн, тя е една от най-ексклузивните чанти в света.


4. Класическа чанта с капак на Chanel


Итерация на известния Chanel 2.55, CHANEL CLASSIC FLAP BAG е може би най-известната чанта на френската къща. Представен през 1983 г. от Карл Лагерфелд, този стил има същата практична правоъгълна форма, но се отличава с популярната CC въртяща се ключалка и каишка с верижка от преплетена кожа. Традиционно предлагана в агнешка кожа, известна като Caviar, Classic Flap е истински колекционерски екземпляр и се превърна в една от най-популярните чанти на всички времена.


5. Чанти с монограм на Louis Vuitton


Френската къща Louis Vuitton е известна най-вече с прочутия си монограм LV, модел, който е проектиран от сина на Louis Vuitton Georges Vuitton като ода на неговия баща. Заключващите се букви L и V са създадени през 1896 г. и оттогава присъстват върху кожените изделия на марката, превръщайки се в един от най-разпознаваемите монограми в света. Представени в техните най-известни стилове чанти като Louis Vuitton Speedy и Louis Vuitton Keepall, чантите Louis Vuitton Monogram са тук, за да останат.