Кметът Иван Гавалюгов определи отиващата 2021 година като трудна, но изключително смислена и плодотворна.


„С доста трудности успяхме да се справим, с други – не. Но пък вярвам, че в следващите месеци и години ще успеем. Годината в никакъв случай не мога аз лично да я характеризирам като деградивна, напротив – изграждаща, полагаща основите на един бъдещ осезаем просперитет за наша страна и, разбира се, за нашата община и за нашия град в частност. Така че за мен е една полезна, смислена, плодотворна, от моя гледна точка, година. Надява се, че по този начин повечето хора гледат на събитията, изобщо на случилото се през 2021 год.“, коментира той по време на последния за тази година брифинг с местните медии. 


Градоначалникът заяви още, че не би искал да степенува по важност събития и инфраструктурни обекти, реализирани или започнати през 2021 година, „защото всяка една сфера би трябвало да бъде приоритетна и тя си има своето значение в обществения живот на всяко едно населено място“.


„И в културната, и в образователната, и в сферата на здравеопазването ние сме се постарали, като община, да окажем своето положително влияние върху развитието на съответната сфера и да я подпомогнем. Така че не бих ги разделил по важност, нито пък бих поставил като приоритет инфраструктурните обекти, защото по този начин градим материални неща, а в същото време постоянно коментираме, че духовното трябва да има превес над материалното. Но, да, случиха се и се случват важни инвестиции във всяка една от сферите. И аз съм убеден, че тези инвестиции ще бъдат успешно реализирани. Някои от тях вече са реализирани. Други, които предстоят, ще дадат благоприятно отражение и ще подобрят качеството на живот на жителите на община Ботевград“, коментира кметът Гавалюгов.


Градоначалникът все пак откри като изключително важен проекта за ремонт на местната болница. „Това е инвестиция, която не можем да не отбележим и на която не можем да не обърнем внимание. Амбицията си я заявявам за пореден път – най-добрата общинска болница в България! Убеден съм, че това ще го реализираме в следващите месеци, даже не години. Инвестиции в подобряване на инфраструктурата на града – водопреносна система, улична инфраструктура, благоустрояване на междублокови пространства – процес, който започна преди години и продължи през 2021 година“, каза Иван Гавалюгов. Той съобщи, че съвсем скоро Община Ботевград ще запознае жителите на града и селата с конкретни намерения в тази посока за следващата 2022 год. 


Градоначалникът съобщи още, че след Нова година ще бъдат представени три проекта, завършени в идейна фаза, за които ще се поиска мнението на гражданите. 


Какво каза още кметът Гавалюгов и пожеланието, което отправи към жителите на община Ботевград – чуйте във видеото към текста!