Досегашният директор на общинско предприятие БКС Иван Гуленов излиза в неплатен шестмесечен отпуск, необходим му за обучение, което ще му даде възможност за реализация на друго професионално поприще. Временно ръководството на общинската структура ще поеме Йордан Арбов. В момента той е общински съветник от групата на ПП МИР в Общински съвет – Ботевград.


Арбов е подал заявление до Общинската избирателна комисия за напускане на местния парламент. На негово място влиза следващия в листата с кандидати за общински съветници от МИР – д-р Мартин Василев.  Той е ветеринарен лекар, има частна практика. Мартин Василев е от Скравена. На редовното заседание в края на този месец Василев ще положи клетва като общински съветник.  Това съобщи кметът Иван Гавалюгов по време на днешния брифинг с местните медии. 


Йордан Арбов ще ръководи ОП БКС от 10-ти януари. На въпроса на наш репортер, защо се спряхте точно на него, кметът отговори: „Считам, че той притежава съответните качества и компетентности успешно да управлява общинското предприятие. Той е инженер, работил е с техника, има опит с управлението на хора. Както с останалите директори, мисля, че не съм се излъгал. Досегашните директори на БКС мисля, че успешно се справяха със задачите – първият – Ангел Ангелов, който създаде предприятието, и следващият, който го наследи – Иван Гуленов. Убеден съм, че и Йордан Арбов ще продължи успешното развитие на БКС.“.


„Изборът е лично мой и отговорността, както за всеки избор, е моя. Вярвам, че този ще бъде поредният успешен избор и поредният успешен ръководител на общинското предприятие. Проблеми, предизвикателства, препятствия както във всяка една дейност, така и в дейността на БКС  - има и ще има. Вярвам, че този директор с вече добре сформирания и създаден екип на общинското предприятие успешно ще се справят с поставените им задачи", коментира кметът Иван Гавалюгов.