Състезателите по спортна акробатика от националния отбор на България отново избраха Ботевград за финалната подготовка за предстоящото през март световно първенство в Баку. На този най-висок форум България ще бъде представена от 6 акробатични вида в две възрастови групи - 12-18 години и 13-19 години.


В един от тези видове е и нашата млада съгражданка Елена Босилкова. Досега тя бе в състава на женската двойка, но след отказването от състезателна дейност на нейната партньорка Теодора Кръстева сега е в новосформираната смесена двойка заедно с Жулиен Шайков. Ели представя клуба по акробатика "Балкан" Ботевград, а Жулиен - клуб "Стефан Данчев" Сливен. И двамата са ученици в спортното училище в Бургас, тяхна треньорка е Гергана Денева.


Втората проверка ще бъде направена именно в края на този втори тренировъчен лагер в Ботевград, за който националите ни се събраха в края на миналата седмица. За тези контролни състезания бе избран нашият град заради отличните условия, които предлага.


Подборът на видовете, които ще участват на световния шампионат, бе направен след първото контролно състезание, което бе в София в края на миналата година.


Смесената двойка Елена Босилкова/Жулиен Шайков ще участват в Баку във възраст 13-19 години. В същата възрастова група са мъжката двойка Мартин Николов/Данаил Николовот клуб Джим-Денс Горна Оряховица и двойката жени Полин Петрова и Еванджелин Михайлова от ЦСКА.


Три вида ще представят България и във възрастовята грепа 12-18 години. Това са двойката мъже Георги Стоянов/Владимир Коточев от КСА Бургас, смесената двойка Калина Терзийска и Кристиян Ангелов - ЦСКА/Локомотив и женската тройка от Сливен  Петя Георгиева, Маринела Иванова и Емили Йорданова.