В петък, 14 февруари в залата по акробатика в Ботевград кандидатите за националния отбор на България изиграха своите контролни съчетания. Изпълненията им бяха оценявани от експертна комисия, в която освен главният треньор на националния отбор Драгомир Драганов бяха и други треньори и специалисти.
Кандидатите да представят България на световното първенство в Швейцария през месец май бяха рекорден брой - общо 15 вида от цялата страна в различните възрасти. От най-малките - 11 до 16 години, след това от 12 до 18, от 13 до 19 и мъже и жени.
Сред тези кандидати бяха и четири момичета от школата по акробатика на Ботевград, подготвени от Добринка Николова. Това е тройката ни Дария Иванова, Стейси Василева и  Габриела Боевска. Както и Елена Босилкова, която е в двойка със състеателката на Нефтохимик 2011 Бургас Теодора Кръстева. Освен главния треньор на националния отбор на България Драгомир Драганов, в  залата по акробатика в Ботевград бяха и техните клубни треньори.
Официалните резултати от оценяването на контролното изиграване на съчетанията на претендентите за националния отбор ще бъдат обявени тази седмица. За окончателното обявяване на състава вероятно ще окаже влияние и представянето на акробатичните видове по време на Световната купа по спортна акробатика, който ще бъде в столичната Асикс Арена от 3 до 5 април. Главен мениджър на провеждането на Световната купа е вицепрезидентът на Техническата комисия към FIG Николина Христова. Тя съобщи, че засега заявки за участие са подали над 500 състезатели от два континента - Европа и Азия.