Снимките са от тази сутрин. На тях се вижда как изглежда пространството около контейнерите за смет зад блока на пл. „Освобождение“ 5 и магазин „Фреш маркет“. Според сигнала, изпратен до botevgrad.com, това не е прецедент, а обичайна гледка, “принос“ за която имат недобросъвестни граждани, живеещи в блока или работещи в търговските обекти наоколо. За по-лесно те оставят торбите с отпадъци до и върху контейнерите.


“Има редица проучвания, които показват, че чистата градска среда повишава качеството на живот и обратно, замърсената среда влияе негативно. Обратно на общото схващане, почистване и поддръжка на чистотата не е ангажимент само и единствено на Община Ботевград чрез нейната структура - ОП БКС. Чистотата е ангажимент на всички граждани, което е детайлно описано в Наредба за управление на отпадъците на територията на община Ботевград, като за неспазването ѝ има предвидени санкции“, коментираха от общинското предприятие. 


От БКС за пореден път призовават гражданите да изхвърлят отпадъците си в предназначените за това места, както и да затварят капаците на контейнерите!