Без съмнение Apple е успяла да създаде един наистина желан от потребителите телефон и да направи революция в концепцията на джобните устройства.

Всяко нещо обаче си има своите добри и лоши страни, и последните в iPhone съвсем не са малко.
Ако в рекламата на компанията комуникаторът се представя като джобен помощник с почти неограничени възможности, то на практика потребителите се сблъскаха с такива недостатъци, като липса на функциите copy/paste, уеб браузър Safari без поддръжка на Flash Video и т.н.

Преди дни беше пуснат сайтът PleaseFixTheiPhone.com, който както се вижда от названието (Моля, оправете iPhone) е предназначен да привлече вниманието на ръководството на Apple към недостатъците на този популярен продукт.

Сега на сайта вече са публикувани повече от 300 различни проблема.
Само за първите 4 часа страницата успя да набере 24 000 гласа на посетителите за едни или други недостатъци на iPhone( Belkin).

Това не е първият подобен сайт - в интернет съществуват още много подобни уеб страници и блогове, като цяло посветени на проблемите на iPhone и iPhone 3G.

Даже обществото на разработчиците на приложения за iPhone откри сайт, разказващ за политиката за неразгласяване на Apple, която значително усложнява тяхната работа.

Това внимание на обществеността към недостатъците на iPhone не омаловажава този продукт сред другите устройства на пазара, а напротив, свидетелства за желанието на потребителите да подобрят и без това отличното устройство.

Тази участ имат всички популярни продукти и именно те най-често са подложени на критика.
Ярък пример за това е Windows, заемаща доминираща част от пазара на операционните системи и постоянно критикувана от потребители и журналисти.

Но пък производителите по-сериозно вземат предвид желанията на потребителите, когато техният продукт е заплашен от достоен съперник на друга компания.

За сега нито един производител не успя да пусне устройство, което поне да се доближи по популярност до iPhone.