При съвместна операция на ДАНС и Дирекция „Миграция" към МВР в София е задържан македонският гражданин Панче Веселинов.

Веселинов попада в полезрението на ДАНС като активен посредник при получаване на българско гражданство и пребиваване в страната ни на македонски граждани - криминално проявени лица.

Той е снабдявал клиентите си с различни документи с невярно съдържание - удостоверения за раждане, свидетелства за съдимост, удостоверения за произход, медицински документи, шофьорски книжки и други.

Панче Веселинов е смятан за един от най-големите фалшификатори-чужденци на български документи за самоличност, уточняват от пресслужбата на ДАНС.

Той е кандидатствал 3 пъти за българско гражданство, като и трите пъти то му е било отказано.

В резултат на проведените оперативно - издирвателни действия на ДАНС, е установено по категоричен начин, че с действията си македонският гражданин е създал предпоставки за съществуването на незаконни миграционни процеси, застрашаващи националната сигурност.

На основание чл.42 и чл.44, ал. 1 от Закона за чужденците в РБ, със заповед на председателя на ДАНС е наложена принудителна административна мярка „експулсиране" и е наложена „забрана за влизане в България" на Панче Веселинов за срок от 10 г.

В момента македонският гражданин се намира в Специализиран дом за временно настаняване на чужденци - Бусманци, откъдето в понеделник ще бъде експулсиран от служители на дирекция „Миграция" - МВР.