Ботевградчанката Миряна Георгиева е издигната за нов мандат като член на националния съвет на ПП „Движение Да, България“ (част от коалицията „Демократична България). Номинацията е направена от местната организация в Ботевград, с председател Николай Диловски. Всички членове на партията ще могат да гласуват за нея на предстоящата Национална конференция, която ще се проведе тази събота (29 януари) в София. В момента управляващият орган се състои от близо 100 души.


Миряна е ПР и маркетинг експерт с дългогодишен опит в неправителствения сектор и медиите. Завършила е Бизнесадминистрация и специализация по „Връзки с обществеността“. Член е на Управителния съвет на сдружение „Българска розова долина“, на Общото събрание на Асоциация „Солидарност“ и на Сдружението на жените мотористи. В последните 10 години участва активно в редица граждански инициативи като „Гласувай без граници“, „Протестна мрежа“, „Инициатива правосъдие за всеки“. През това време е работила и като доброволец и член на управителните органи на няколко неправителствени организации, работещи в сферата на грижата за деца и бебета, лишени от родителска грижа, подкрепа на хора в борбата им със зависимо поведение, рака на гърдата, насилието над жени и други. Родена е и е израснала в Ботевград, в момента живее в София. Майка е на две момчета и запален моторист.


Като учредител и член на Националния съвет на „Да, България“ досега е участвала активно във всички предизборни кампании с принос към ПР и комуникациите на кампаниите в София област и на централно ниво. Участва активно в екипа, който подготви Предизборната платформа и говорителите на „Демократична България“ през 2020 и 2021 година. 


„Вярвам, че устойчив икономически растеж и благосъстояние за всички хора и общности могат да бъдат постигнати само с общите усилия на гражданите, бизнеса и държавата. Част от моя личен път в тази посока минава през активната ми политическата ангажираност за каузите на „Да, България“, споделя Миряна и добавя:


„След безпрецедентната 2021 година, в която българският политически пейзаж беше фундаментално прекроен, считам, че „Да, България“ имаме отговорност да продължим започнатото, като работим упорито за реализиране на каузите, които ни събраха през 2017 година и надградим на база на натрупаната политическа и обществена мъдрост. Продължавам да виждам своята роля в този процес като част от екипа, който подкрепя публичните лица, местните организации и други каузални и експертни групи в рамките на движението в комуникацията им с широката общественост. В допълнение, имам опит и вярвам, че мога да бъда полезна и по отношение на политиките на „Да, България“ в земеделието и развитието на регионите.“


Членовете на „Да, България“ ще могат да гласуват за Миряна на предстоящата Национална конференция на партията, която ще се проведе тази събота (29 януари) в София.