Само един кандидат участва в конкурса за изпълнителен директор на сдружение “Местна инициативна група“ – Ботевград. Това е Николета Иванова. В момента тя е учител по български език и литература в ППМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров“ – Ботевград, а от 2016-та до края на септември 2020 год. оглавяваше отдел “Хуманитарни и социални дейности“ в Община Ботевград. 


Николета Иванова ще съвместява учителската професия с отговорностите в сдружението. То бе създадено по мярка на Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 год. Сдружението е доброволно, независимо, непартийно и неправителствено демократично обединение на физически и юридически лица, които работят за активиране на местната общност на територията на община Ботевград, за създаване и прилагане на местна стратегия за развитие, която бе изготвена, не но не получи финансиране, за прилагане и утвърждаване на европейските практики и подходи за децентрализирано развитие чрез селските райони от долу нагоре. 


Сдружението кандидатства и изпълнява проекти по различни донорски програми в подкрепа на местното развитие. Целите и дейностите на МИГ се регламентират от органите на управление – Общо събрание, Управителен съвет, Изпълнителен директор, и програмни документи – Устав, Стратегия за местно развитие и вътрешни правила за прилагането й. 


От 16 януари 2017 год. изпълнителен директор на сдружението “Местна инициативна група“ – Ботевград е Янка Александрова, но тя е пожела да се оттегли от ръководството на организацията.