Информационен ден се проведе днес в Майчин център – Скравена. Той се организира с цел популяризиране на тази практика. В Центъра се извършват дейности за деца и майки и се създават възможности за придобиване на трудови умения.


„Благодарение на този майчин център вече имаме повече детски усмивки. Ние работим както за развитието на малчуганите, така и за повишаване на родителския капацитет на техните семейства. В момента при нас идват 58 деца. Стараем се да създаваме у тях хигиенни навици и всички други, които ще им помогнат за успешен старт първо в детската градина, а след това и в първи клас.“ – каза при откриването на събитието Богомила Василева – педагог в Майчин център – Скравена.


Сред присъстващите бяха: Борис Борисов – зам.-кмет на Община Ботевград, Гергана Минкова - кмет на с. Скравена, общински съветници и други.


„Надявам се всичко постигнато тук да харесва на местните общности. Благодарение на проекта, по който беше направен този Център, вдъхнахме живот на поредна общинска сграда, която дълги години не се използваше – втория етаж на здравната служба в Скравена. Създадени са чудесни условия за обучение на нашите най-малки съграждани и заедно със своите родители да посещават този Център и да придобиват тук нужните знания. Поздравявам екипа за положените усилия, като се надявам съвсем скоро да видим резултати от техния труд.“ – каза зам.-кметът  Борис Борисов.


В Майчиния център работят четирима служители - педагог, психолог, социален работник и хигиенист.


„Това е една ценна придобивка за Скравена, защото тук ще се обучават не само деца, а и техните родители. По този начин ще градим едно по-добро бъдеще за нашето село.“ – подчерта Гергана Минкова.