„Не възнамеряваме да насищаме парка, по време на  събора на Ботевград, с толкова много и толкова разнообразни търговски обекти, както го правехме в миналото, когато той все още не беше във вида, в който е сега – изцяло ремонтиран. Намеренията ни са в южната част основно, по двете алеи, да дадем възможност за разполагаме на търговски обекти, предлагащи само сувенири и изделия от дърво, керамика, порцелан, цветя, на хранителни продукти – локуми, ядки,  които са традиционни за това събитие и Великден, обясни кметът Иван Гавалюгов по време на вчерашното извънредно заседание на Общинския съвет, когато на дневен ред бе докладната, с която Община Ботевград иска съгласие за одобряване на схема, изготвена от главния архитект, за поставяне на временни преместваеми търговски обекти в градския парк.


По време на Великденския събор ще има скари и бирарии, но те ще бъдат разположени по ул. „Иван Николчовски“, която ще бъде затворена в дните на събора. А всички детски атракциони ще бъдат изнесени на паркинга до градския стадион „Христо Ботев“ / в близост до служебния вход/ и на паркинга над помощното тренировъчно футболно игрище. Това разясни още кметът Гавалюгов. 


„Не желаем в градския парк да влизат механизирана техника и тежки съоръжения, тъй като може да увредят настилката“, каза още Иван Гавалюгов и допълни: „Това е накратко идеята на схемата, която ние предлагаме.Категорично няма да допускаме автомобили, както в предходни години в неремонтираната част. Търговците ще трябва да си пренесат стоките от улицата до мястото, което са наели.“.