Вторият отбор на Балкан се класира за полуфиналите на турнира за Купата на ББЛ, след като в последния четвъртфинал в Хасково победи варненския Шоутайм с 89-76. Младоците на Балкан направиха пълен обрат в третата и четвъртата част, след като на полувремето изоставаха с 11 точки разлика - 41-30, а освен това останаха и с човек по-малко заради контузията на гарда Павлин Петров.


Баскетболистите на Мирослав Ралчев  заиграха много по-добре след паузата. Те стартираха полувремето със серия от 13-0 и стигнаха до пълен обрат, но преди последната част опонентът им все пак имаше минимален аванс – 56-55. След размяна на кошове в началото на заключителния период обаче отборът от Ботевград натрупа двуцифрена разлика и спечели мача.


Илиян Пищиков бе най-резултатен за успеха с 26 точки, като овладя и 7 борби. Александър Гавалюгов реализира 22 точки. Веселин Христов е с 15, а 10 има Николай Ненчев.


Освен Балкан-2, за Финалната четворка на турнира се класираха още Хебър, Микс и ямболският Олимпия. Тя ще се проведе след месец в Русе,  На полуфинала съперник на Балкан ще бъде Хебър, другата полуфинална двойка е  Олимпия Ямбол – Микс