Rolly с е големината на яйце на Фаберже, но неговата стойност е в друго измерение. Всъщност то е преносим аудиоплейър със формата на яйце, с вградени стереоговорители и 2GB собствена памет, без слот за разширение.

Уникалното му е, че когато включиш музиката или я излъчваш към него чрез Bluetooth от мобилен телефон, то започва да танцува според ритъма и жанра й. Ефектът от танца се подсилва от двата  капака (отгоре и отдолу на яйцето), които се отварят, въртят и движат и от двата пръстена, които възпроизвеждат над 100 000 цвята.

Когато вземете Rolly в ръце специални жироскопи отчитат, кой пръстен се пада отгоре и той поема функцията за увеличаване/намаляване на звука, а долният за смяна на парчетата. Ако го обърнете наопаки, двата пръстена разменят взаимно функциите си. Когато Rolly е в хоризонтално положения върху някаква повърхност, можете да увеличавате звука, само като го въртите по посока на часовниковата стрелка и съответно да го намалите като го въртите в обратната.  

Очевидно за сравнително сложната танцова хореография на Rolly са използвани някои от разработките за Aйбо (прословутото куче-робот на Sony, представено още през 1999 г.) В комплекта му освен зареждачка за батерията (която издържа до 5 ч плейбек) има и диск и специален софтуер Rolly Choreographer за създаването на автоматични или персонализирани хореографски програми.

Ако след няколко месеца, нетът бъде залян от клипове на танцуващи бели или черни яйца, не се учудвайте - Rolly може да е заменил тамагочитата, като новата техно мания на японците.

 Rolly ще струва около 700 лв.