Борислав Котузов е новият шеф на Държавно горско стопанство – Ботевград. Неговият предшественик – Лазарина Лютова, която заемаше този пост в продължение на пет години, е назначена за зам.-директор. 


Борислав Котузов е родом от Благоевград, завършил е Лесотехническия университет. В продължение на  30 години работи в системата на Министерството на земеделието. Котузов е бивш директор на лесничейството в Симитли. Известно време работи и в Горско стопанство – Белове. През 2021 е назначен за директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Благоевград. 


Пред наш репортер днес  Борислав Котузов заяви, че един от основните приоритети в работа му е ограничаване на пожарите в горите, които са  в обхвата на Държавно горско стопанство – Ботевград . Обезпокоителен е фактът, че през последните две седмици на тази територия са възникнали десет пожара. Ето защо на срещи с местните власти в Ботевград и Правец, районния прокурор , с представители на противопожарните служби и други институции той е поискал съдействие за предприемане на съвместни превантивни мерки срещу горските пожари в района. 


На въпроса дали Държавно горско стопанство Ботевград има готовност да осигури дърва за огрев на местните жители за новия отоплителен сезон, инж. Котузов отговори утвърдително. Той обърна внимание, че хората трябва да се записват сега, а не да чакат края на годината, когато напливът е още по-голям. 


В момента цената на кубик нацепени дърва за огрев е 110 лв., съобщи новият шеф на Горското в Ботевград.