Днес в последния си мач от група D баскетболистите на Балкан разгромиха ТФТ Скопие с над 50 точки разлика - 104-53 (36-10, 26-19, 20-13, 22-11). Така зелените завършихана второ място в групата  с актив от 4 победи и 2 загуби, докато тимът от Северна Македония остана без победа в шестте си изиграни срещи.


Така на четвъртфиналите в два мача на размено гостуване Балкан ще играе с третия от група С Сигал Прищина, който в директен мач за второто място в нея вчера отстъпи като гост на Левски. Четвъртфиналните двубои са от 12 до 22 април.  Победителите в групи С - Апоел Галил Елион  и Д - Ирони Нахария, се класират директно за финалната четворка.


Изходът на срещата бе предопределен твърде рано - още след първата четвъртина, в която балканци натрупаха 26 точки разлика - 36-10. След това Видич даде доста повече шанс на младите от Балкан - Дерик Маркс игра по-малко от 3 минути и завърши без отбелязана точка, Амад Рори бе на полето малко повече от 6 минути, в които вкара единствената си стрелба от тройката.


Най-резултатен с 19 точки бе Дивон Уошингтън, Димитър Димитров е със 17 точки, 7 борби и 6 асистенции, с 14 точки завърши Александър Гавалюгов.  Крис Минков вкара 13 точки, дабъл-дабъл от 10 точки и 11 борби оформи Крисчън Джоунс. С 8 точки е Вутев, 7 отбеляза Пищиков, който има и 7 асистенции, с по 4 точки са Грозев и Здравко Христов.


ТФТ Скопие бе без няколко от основните си играчи. С най-мното точки - 17, е Страхил Николов, 11 вкара Виктор Ташовски.