Младият талант на Балкан Александър Гавалюгов отново прикова вниманието към себе си с поредното си страхотно представяне в плейофите на Европейската младежка лига. 16-годишният стрелец записа 35 точки и 9 борби на сметката си при драматичното поражение от Ратгебер Академия със 74:76.


 



“Получи се много тежка загуба. Трудно се говори след подобно поражение. Мога да кажа, че съм горд от отбора си, защото преди пет месеца загубихме от същия отбор с 40 точки, а сега почти ги победихме. Искам да им благодаря за хубавия мач и да ги поздравя за победата”, заяви Гавалюгов за официалната страница на лигата в Инстаграм.


“Ако трябва да избирам между юношеския и мъжкия баскетбол, бих избрал мъжкия. Тук всеки отбор се концентрира основно върху това да ме лимитира максимално, което прави нещата по-трудни за мен. При мъжете аз съм 11-и или 12-и човек в ротацията, така че другите отбори не се фокусират върху мен. По-лесно ми е там.

Обожавам напрегнатите ситуации в мачовете, роден съм за важните моменти. Обичам именно такива завързани двубои, а не мачове, в които побеждаваме с по 30-40 точки. Не бяхме играли толкова тежък мач и именно затова не успяхме да го затворим в своя полза”, добави талантът.



 https://www.instagram.com/p/Ccr5pRslhe4/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again