Балкан ще пусне в продажба билетите за първия двубой срещу Левски от полуфиналната серия в НБЛ в 11:00 часа на 12 май (четвъртък), на касите в „Арена Ботевград“. Срещата е от 19:00 часа същия ден, а цената на пропуските е 5 лева.


Билети ще се продават единствено в залата в Ботевград. Балкан е домакин на първите два мача от серията. Играе се до три победи от пет възможни срещи. Вторият двубой ще се проведе в събота, 14 май отново от 19:00 часа.


След това серията се мести в София като трети и евентуално четвърти мач ще се играят на 17 май, вторник и 20 май, петък. Ако има пети мач, той ще се състои отново в Ботевград на 23 май (понеделник). Първоначалните дати за евентуален четвърти и пети мач бяха – 19 май и 22 май, но те бяха променени заради Финалната четворка на Евролигата, където за първи път ще има българско участие, обявиха от лагера на Балкан чрез официалния си уебсайт.


На 19 май от 19:00 часа в Белград (Сърбия) гръцкият Олимпиакос, с национала Александър Везенков в състава, ще играе срещу настоящия шампион Анадолу Ефес в първия полуфинал на най-силния клубен европейски турнир по баскетбол. Вторият полуфинал е между Барселона и Реал Мадрид


В другата полуфинална двойка в НБЛ пък се срещат Рилски спортист и Спартак Плевен. Серията започва в петък, 13 май от 19:00 часа в „Арена Самоков“. Вторият мач е насрочен за 15 май от 19:00 пак в Самоков, а третият – на 18 май от 19:00 часа в зала „Балканстрой“ в Плевен. Евентуален четвърти и пети двубой в тази серия са планирани за 20 май в Плевен и на 23 май в Самоков.