Вчера от печат излезе най-новата книга на нашия колега Христо Христов от Етрополе – “Лопенски лакърдии“. В нея той е събрал забавни и хумористични житейски фрази на зевзеци от миналото на село Лопян. Някои е чул с ушите си, а други са му били разказани от близки и приятели. Изпълнени с непретенциозен хумор и мъдрост, тези фрази ще подобрят настроението на всеки читател. Затова си струва да бъдат запазени за поколенията, смята авторът. 


Книгата “Лопенски лакърдии“ ще бъде представена на 18 май /сряда/ от 17:30 часа в актовата зала на читалището в Етрополе. Тогава авторът ще представи още една своя книга – “Живи разкази“, също създадени по действителни случаи.


Христо Христов е автор на още две книги, за които сме писали: “Жажда“ и “Остава написаното“. 


Той е роден в село Лопян, Етрополска община. По професия е учител. Целият му професионален път преминава в Етрополска община – учител, зам.-кмет на общината, директор на Дома за деца и юноши, климатично и основно училище, заместник и главен редактор на в. „Етрополски поглед”. Има публикации в местни, окръжни, младежки и педагогически издания.  Негови разкази са с награди на журито и на публиката в ежегодната Етрополска литературно-музикална зима. В момента Христов Христов работи за етрополската секция на сайта botevgrad.com. Член е на Съюза на независимите български писатели.