Балкан (Ботевград) спечели с 5:1 гостуването си на Септември II (София). Двубоят е от 35-ия кръг на Югозападната Трета лига. Селекцията на Иван Редовски можеше да вкара още.


Ботевградчани премахнаха интригата за по-малко от четвърт час. Павел Петков откри резултата с шут от воле от границата на наказателното поле в 12-ата минута. Симеон Иванов удвои в 20-ата, засичайки центрирана топка от корнер. Йордан Апостолов центрира в 25-ата и Калоян Бонев направи с глава преднината на балканци класическа. Юношата Йордан Дамянов пък вкара с шпагат след подаване на Павел Петков, малко след почивката.


В 60-ата се получи рикошет и топката спря в мрежата зад вратаря на Балкан Слави Матин. Скоро Симеон Иванов се разписа и с глава. Накрая съотборникът му Димитър Руйчев беше фаулиран и отправи реплика към рефера, който му вдигна червен картон.


Балкан продължи с налагането на млади таланти, пускайки днес в игра като резерва дебютанта Витомир Витомиров на 15 години. В предишния мач дебют направи 14-годишния нападател Георги Стефчов.