Койна Русева е една от най-разпознаваемите български актриси. Поредното признание за таланта си тя получи на тазгодишните театрални награди „Икар”. Магнетичната Койна Русева взе наградата за главна женска роля за ... Воланд в „Майстора и Маргарита” по романа на Михаил Булгаков. Всъщност тя играе мъжки персонаж. Така че не на шега може да кажем, че наградата й е две в едно – за мъжка и женска роля!
На 26 май Койна Русева ще играе на сцената на ботевградското читалище в пиесата „Специални поводи”  на Бърнард Слейд, познат на любителите на театъра с друга своя много известна пиеса „Догодина по същото време”.
„Специални поводи“ е спектакъл за един мъж, една жена и всичко между настоящето, миналото и бъдещето. Ейми (Койна Русева) и Майкъл (Димитър Баненкин) празнуват петнадесетата годишнина от сватбата си, уточнявайки последните детайли... по предстоящия си развод.

Поредица от нови срещи, „подправени“ от общите спомени, докосва зрителите с най-щастливите и тъжни моменти на Ейми и Майкъл, които, въпреки раздялата, се опитват да останат приятели. Спектакъл за смеха, тъгата и всички останали емоции, съпровождащи „специалните поводи“ в забавните и важни моменти от живота на всеки от нас.
Билети са продават на касата на читалището.