В сряда Балкан (Ботевград) разгроми с 5:1 като гост втория отбор на Септември (София) в среща от 35-ия кръг на Югозападната Трета лига. Вместо радост и спокойствие в ботевградския клуб са крайно изнервени и ядосани. Причината разкри пред Sportal.bg президентът и треньор на „зелените“ Иван Редовски.


„Балкан (Ботевград) внесе жалба срещу главния съдия Мирослав Кузманов, относно работата в мача срещу Септември II (София). Нашият клуб иска изваждането на Мирослав Кузманов от съдийството до живот. Въпросният Кузманов, който е изваден като съдия от професионалния футбол, вчера вдигна десет картона – два жълти за домакините, един червен и седем жълти за нашия отбор.


Пълен абсурд, защото все едно е имало война. А беше спокоен и лесен двубой, в който едва ли бяха извършени и десетина нарушение.


Смятаме, че този арбитър има личен конфликт с Балкан (Ботевград) и футболистите му. Доказателството е работата на този рефер в трите мача, които е ръководил на нашия отбор. Два от тях завършиха с доклади, финансова санкция в размер на над три хиляви лева и наказание за нас „лишаване от домакинство“.


Балкан (Ботевград) е категоричен, че съдии като Мирослав Кузманов нямат място в българския футбол. Техните действия уронват престижа на българското съдийство и футбола ни“, заяви Редовски.