Кандидатът на БСП и НДСВ Крум Маринов спечели първия тур на изборите за кмет на община Бобошево с 501 гласа. Той отива на балотаж следващата събота с кандидата на БНД Димитър Сотиров. Сотиров получава 484 гласа, по данни на щабовете на ГЕРБ и БНД . Трети по вот е кандидатът на ГЕРБ Стоил Паргов с 388 гласа.

"Разликата е нищожна, така че следващата седмица започваме от нула. Ако опонентите ни от БСП и НДСВ проведат почтена кампания, аз съм сигурна, че Димитър Сотиров ще е отново кмет на Бобошево", каза за Дарик депутатът от БНД Ваня Цветкова.

"Тройната коалиция загроби държавата и не ми се иска да загроби и община Бобошево", допълни Цветкова.

По време на изборния ден в община Бобошево са гласували са 63,11% от имащите право на глас 2842 души, обявиха от Общинската избирателна комисия. Най-висока е била активността в малките села от общината и града, където са гласували над 70% от имащите право на глас.

Нямало е подадени жалби в комисията за нарушения в изборния ден. Бобошевци избираха кмет между седем кандидати– шестима мъже и една жена.

По-слаба бе активността в село Слатино, където 22-годишен мъж почина, след като се простреля по невнимание с личната си пушка.