Новото попълнение на ЦСКА Владимир Манчев направи "летящ старт" на втория си престой в 31-кратните шампиони, като реализира две попадения и донесе успеха с 2:1 на софианци над Черноморец. Гостите от Бургас допуснаха първа загуба в шампионата едва в 10-ия ръг. Манчев, който подписа договор с "червените" само преди по-малко от седмица, вкара два гола в повторния си дебют с екипа на 31-кратните шампиони и така се превръна в герой за тима. Стрелецът бе точен в 1-ата и 47-ата минута, за да донесе собственоръчно успеха на ЦСКА. Точен за гостите бе Стоимирович в 32-ата минута. Невероятен пропуск за гостите в последните минути на мача направи Георги Божилов, който сам срещу вратаря не успя да уцели вратата. В последната 90-а минута Беконо трябваше да спасява своя отбор, след като Машадо за малко да си отбележи автогол.

Това е шестата поредна победа на ЦСКА пред собствена публика през този сезон. С нея активът на "армейците" набъбна на 25 точки, което е с шест повече от втория Сливен, който утре излиза срещу Левски.

Манчев се разписа още в 47-ата секунда на дебюта си за ЦСКА и по този начин изведе възпитаниците на Димитър Пенев напред в резултата Черноморец. Бившият играч на Селта и Валядолид премина по много добър начин покрай Николай Николов след пас от центъра на терена и с мощен удар покрай плонжа на Чворович и шпагата на Кръстев опъна мрежата на "акулите". В 32-ата минута на срещата обаче гостите се върнаха в мача с изравнителен гол на Стоимирович. Нападателят направо се подигра с отбраната на столичани, като навърза последователно Данчо Тодоров и Кирил Котев, за да разпечата Беконо. Хората на Димитър Пенев проспаха центриране на Марсио Нуньо отдясно и позволиха на Стоимирович да изравни с удар отблизо.

При този резултат завърши и първата част на двубоя. Попадението на Стоимирович бе първо във вратата на "армейците" на "Българска Армия" този сезон. Малко след почивката ЦСКА отново взе инициативата в мача, като Манчев засече с глава центриране на Здравко Лазаров, за да опъне отново мрежата на Чворович. До края на мача домакините не създадоха много добри положения пред вратата на "акулите" и могат да благодарят на късмета, че взеха всичките три точки.

За пореден път този сезон възпитаниците на Димитър Пенев не показаха желаната от тях игра, но спечелиха мача си. Гостите направиха няколко невероятни пропуска пред вратата на Беконо, които можеха да им донесат поне точката от "Българска армия".

ЦСКА - ЧЕРНОМОРЕЦ 2:1
1:0 - Манчев (1)
1:1 - Стоимирович (32)
2:1 - Манчев (47)
ЦСКА: Беконо, Котев, Машадо, Иванов, Тодоров, Янчев, Мороз, Лазаров, Манчев (75-Чипев), Зе Руи (46-Златинов), Йорданов (60-Тошев)
ЧЕРНОМОРЕЦ: Чорович, Стойчев, Николов, Кръстев, Дянков, Цонков (58-Дяков), Траянов, Марсио (83-Божилов), Платини, Стоимирович, Дуду (60-Джаейоба)
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Янчев (ЦСКА); Николов, Цонков, Марсио (Черноморец)
СЪДИЯ: Христо Ристосков
СТАДИОН: "Българска армия"