Два бързи гола на Владимир Манчев върнаха ЦСКА на лидерската позиция в А група. Шампионите престояха на второ място само два часа, след като успя да победи без особени проблеми Литекс с 2:0 в дербито на 14-я кръг на елитната ни дивизия. Левски се порадва на първото място за малко, благодарение на победата си над Миньор в Перник. „Сините” обаче са с 30 точки, а ЦСКА – с 31 след днешния успех на „армейците”. Литекс остана трети, но е само на точка пред четвъртия в подреждането Сливен.

Двубоят между ЦСКА и Литекс бе отложен за неделния следобед, заради заснежения терен на „Българска армия” в събота. Условията за игра обаче си останаха тежки, като времето бе много студено, а на места теренът бе замръзнал.

ЦСКА се адаптира доста по-добре към неблагоприятните условия и показа повече футбол. „Червените” бяха отборът, който организира по-смислените неща на терена, като играчите на Димитър Пенев демонстрираха самочувствие и класа. Литекс от своя страна, без Ивелин Попов и Михаил Венков, имаше сериозни проблеми в сътворяването на атаки. Гостите, противно на силните си игри напоследък, изглеждаха безидейни в халфовата линия, и още повече – в нападение. Ловчанлии явно не се чувстват комфортно на софийските терени , като след първия кръг, от мача със Славия, регистрира три загуби от столичните тимове. Определено „оранжевите” страдаха от липсата на Попов, и Мишо Венков – двамата най-добри за състава в последните срещи.

И двата гола за ЦСКА реализира Владимир Мачев. Нападателят показа голмайсторските си умения в 24-та и 36-та минути, за да матира съперника. Първото попадение дойде след груба грешка на капитана на Литекс в този мач Станислав Манолев. Десният бек подари топката на Фелипе Да Коща в единия край на пеналта, той намери Морозс, който стреля от 13 метра, топката се отби в гредата и попадна в Манчев, който от непосредствена близост намери мрежата зад Голубович. Вторият гол на Владо Манчев показа истинската му класа, той бе изведен зад защитата на Литекс от Машадо, и с индивидуални действия препарира обезпокояван Голубович.

До края на първото полувреме, въпреки че изоставаше в резултата, Литекс не успя да сътвори чисти положения пред вратата на Беконо. Чак в секундите от продължението Манолев се размина с попадение, като не успя да засече топката, свалена му пред вратата от Пламен Николов.

След почивката гостите тръгнаха малко по-активно да търсят гол, но ЦСКА контролираше изцяло събитията на терена, благодарение и на стабилните изяви на халфовете на тима, които спираха всичко по-опасно още в зародиш. Владо Манчев имаше шанс да оформи и своя хеттрик, но на два пъти Урош Голубович го възпря.

Глупав червен картон си изпроси футболистът, от когото се очакваше да прави атаките за Литекс – Уелингтом. Бразилецът получи първото си предупреждение през първото полувреме, за прекарания със съдията Антон Генов, а в 66-та минута извърши и нарушение, което предизвика изгонването му. След напускането на Том, двубоят бе с предрешен изход, тъй като дори с него, „оранжевите” трудно намираха път към вратата на ЦСКА.

Победата за ЦСКА обаче дойде с неприятни новини за старши треньора Димитър Пенев. Той направи две принудителни смени, първата на Здравко Лазаров, който се оказа с усукано коляно. Втората бе на резервата Евгени Йорданов, като състоянието и на двамата предстои да се уточнява.

В последния кръг от есенния полусезон, ЦСКА играе с Локомотив Мездра, а Литекс приема Спартак Варна.