"Истината около смъртта на началника на политическия кабинет на Ахмед Доган Ахмед Емин никога няма да излезе наяве". Това заяви днес в Пловдив кметът на София и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той добави, че са извършени нарушения при процесуално-следствените действия за установяването на смъртта на Емин. Според Борисов, разследващите органи явно са били притиснати да извършат тези нарушения, а бързото погребение на починалия буди много сериозни съмнения за неговата смърт.

Лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев подкрепи този коментар като се позова на своя опит като патоанатом. Борисов участва в Пловдив в кръгла маса на тема "Към по-добър живот чрез качествено здравеопазване, отворено към хората".

На срещата ГЕРБ представи своята програма за развитието на здравеопазването.

"Поканихме лидерите на синдикатите и изтъкнати български лекари да обсъдим програмата и да чуем тяхното мнение, като останахме много доволни от слабостите, които те посочиха в нашата програма", заяви Борисов.

"Искаме преди изборите да представим на обществото най-добрата стратегия за развитие на здравната система в България", добави той.

ГЕРБ предвижда, ако дойде на власт, за четири години делът за здравеопазване от Брутния вътрешен продукт да стигне 6,5 процента, в момента той е малко над 4 процента, посочи Борисов.