Положиха последния износващ слой на първите два километра в посока Литаково


Днес пътят Ботевград-Литаково беше затворен за движение. Тъй като това предварително не бе оповестено, стотици шофьори се оказаха неприятно изненадани и трябваше да търсят обходни маршрути. Нямаше и никакви обозначителни знаци или табели, просто един строителен работник даваше знак и не пускаше автомобилите да преминават.


Обиколният маршрут е през Врачеш и след това през междуселски път. Вторият вариант е по натоварения Е-79 през Новачене. Там обаче е твърде опасно, тъй като кръстовището не е обезопасено, няма ограничение на скоростта, а левият завой е прекалено опасен.


Представители на строителната фирма съобщиха, че днес асфалтират първите два километра, след това пътят ще се затваря за движение за поредния участък, който предстои да бъде асфалтиран.


Републиканският път Ботевград-Литаково-Радотина-Рашково-Ребърково се ремонтира от консорциум, в който влизат „Европейски пътища“ и „Грома холд“. Ремонтът започна през април миналата година и досега е съпътстван с различни проблеми по качеството на работата и темповете, с които се извършва.