От днес започна почистването на общинския път от кв. „Саранск“ до главен път Е-79 – ПИК-а, видя наш репортер. Тази дейност се извършва от работници на общинско предприятие БКС.


Проблемът с нерегламентираните сметища в този участък е от години. За пореден път се организира почистването им. Ако времето се задържи хубаво, като днес, отсечката ще бъде приведена в нормален вид до края на тази седмицата, съобщиха от общинското предприятие.


БКС редовно почиства и входа на сметището за строителни отпадъци, за да проправи път за изхвърлянето им към вътрешността. Въпреки това гражданите не се съобразяват и за по-лесно продължават да разтоварват боклуците на разчистеното място.


Служителите на отдел „Контрол по сигурността и обществения ред“ правят периодично обходи на пътя от кв. „Саранск“ до ПИК-а. и следят за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци. Вече са съставени актове на пътни превозни средства с животинска тяга, заловени да изхвърлят боклуци в този участък. Установен е и собственикът на камион, който наскоро разтоварил строителни отпадъци там.На лицето е изпратено покана за връчване на акт.