В актуализацията на държавния бюджет не са предвидени допълнителни средства за общините. Това стана ясно по време на среща във вторник на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) с правителството. Пари обаче има в Плана за възстановяване и устойчивост с бюджет от над 12 млрд. евро. До дни ще стартират програмите за енергийна ефективност, образователна инфраструктура, индустриални зони и т.н., стана ясно от изказване на министър-председателя Кирил Петков.


"Нещата са доста динамични. Всички имаме притеснение от тази неизвестност. Аз вярвам, че ще има добро развитие на нещата и в крайна сметка ще се стигне до едно разумно решение как да бъдат инвестирани държавните средства в подмяната на ВиК инфраструктурата в цялата страна. Така коментира създалата се политическа ситуация и актуализацията на бюджета кметът на общината Иван Гавалюгов.


„Редовно се информирам от Дирекция ВиК в Министерството на регионалното развитие и благоустройството относно процесите по осигуряване на финансиране за нашите ВиК проекти и пътища. Община Ботевград има изготвени проекти за Трудовец и Врачеш, както и за етап 2 на централния водопреносен пръстен на Ботевград.“ –  коментира още Гавалюгов.


Повече по темата - във видеото под текста!