Реал Мадрид е новият шампион на Испания. Столичани официално подпечатаха титлата си с класическа победа с 3:0 като гости на Атлетик Билбао.

Така два кръга преди края на първенството те са недостижими на върха със 7 точки аванс пред втория Барселона.

Реал стигна до победата въпреки пропуснатата дузпа на Кристиано Роналдо в самото начало на мача. Скоро след това Гонсало Игуаин откри резултата с чудесен гол. След това Роналдо се реваншира с много добра асистенция към Месут Йозил. В началото на второто полувреме пък португалецът сам вкара третия гол с глава след корнер.

Домакините на два пъти треснаха гредата зад Икер Касияс, а веднъж това стори и Месут Йозил. В последните двайсетина минути Атлетик завърши мача с човек по-малко заради леко пресиления втори жълт картон на Хави Мартинес.

Това е рекордна 32-ра титла за Реал Мадрид в Примера Дивисион, с която се сложи край на хегемонията на Барса. Жозе Моуриньо пък се превърна в първия треньор, ставал шампион в 4 различни първенства.

До края на шампионата единствената интрига на върха е съревнованието между Лео Меси и Кристиано Роналдо за голмайсторския приз, както и това дали Реал ще успее да завърши сезона с рекордните 100 точки